//Lidé navrhnou jméno novému nádraží

Lidé navrhnou jméno novému nádraží

Podílet se na utváření místa, ve kterém žijeme, je lákavou možností. V minulosti lidé již takovou příležitost měli, ať už se jednalo o názvy ulic, různých staveb či nádraží. A právě letos probíhá hlasování občanů České republiky o názvu nového nádraží v Brně, jehož výstavba by mohla být zahájena roku 2020.

„Zajistíme výstavbu moderního nádraží, které Brno nutně potřebuje, a na lidech je, aby si ho pojmenovali a poté i díky názvu, který sami vyberou, rádi využívali,“ řekl brněnský primátor Petr Vokřál.

Jedná se vlastně vůbec poprvé o první možnost ovlivnit název tak zásadní stavby. Anketa návrhů odstartovala 25. června a jejich sběr bude probíhat do konce letních prázdnin, tedy do 31. srpna.

Prostřednictvím webových stránek www.nasnovejnadr.cz a také tištěných formulářů, které jsou k dostání na podatelně úřadu na Dominikánském náměstí 196/1, lze zasílat návrhy. Lístky v tištěné podobě je možné získat i v letním čísle Brněnského metropolitanu.

Všechny došlé návrhy budou přístupné od 1. září a lidé budou moci hlasovat pro ty, které považují za nejpovedenější. Na výše zmíněném webu po celý měsíc poběží hlasování, přičemž se na konci zúží na TOP 10 návrhů. Druhé kolo bude probíhat do 28. října a konečné pojmenování bude vyhlášeno následující den. Autoři deseti TOP návrhů získají zážitkovou výhru.

Napsal/a: Pavla
Zdroj: MMB
Foto: Platforma Architekti