Brno je plné nevšedního a dobrého gastra a Zoo Brno by si přála být jeho součástí. Po více než 20 letech se v brněnské zoo nezměnilo jen vedení, ale celý koncept.
„Naší dlouhodobou vizí je probouzet v lidech sounáležitost s přírodou a podněcovat v nich snahu chránit její rozmanitost. Chceme dělat opravdu dobrou zoo a kvalitní služby včetně stravování pro návštěvníky k tomu bezpochyby patří. Proto už na letošní sezónu hledáme nové nápadité provozovatele restaurace, bistra i stánků s občerstvením, kteří se nezaleknou výzev,“ uvedla ředitelka Zoo Brno Radana Dungelová.
Zoo by ráda v areálu vytvořila pestrou nabídku gastronomických služeb, které budou:
– pokrývat potřeby nejrůznějších cílových skupin návštěvníků od požitkářů, maminek s dětmi po vegetariány
– splňovat požadavky na kvalitu nabízených potravin a jídel (když už párek, tak s maximem masa a s kečupem, který rajče nezahlédlo jen z rychlíku)
– preferovat sezónní a regionální suroviny i výrobce
– podporovat zdravé a udržitelné spotřební návyky nejen dětí
– eliminovat jednorázové plasty při poskytování stravovacích služeb
– omezit celkový objem odpadu vzniklého v souvislosti s poskytováním stravovacích služeb
“Nabízíme prohlídku možného zázemí i zodpovězení všemožných dotazů s touto vizí spojených, abychom společnými silami vytvořili v zoo zážitek, na které bude Brno hrdé. Pojďte do toho s námi, ať se nápadité gastronomické koncepty zabydlí i na Mniší hoře,” doplnila Dominika Zavadilová. Více informací na webu https://edeska.brno.cz/eDeska/
Zdroj a foto: Zoo Brno