//Velký bytový komplex pro mladé a seniory vznikne ve vnitrobloku Francouzská

Velký bytový komplex pro mladé a seniory vznikne ve vnitrobloku Francouzská

Město vybralo zpracovatele projektové dokumentace pro výstavbu bytových domů ve vnitrobloku Francouzská.

Výstavba bytových domů ve vnitrobloku Francouzská opět postoupila. V návaznosti na architektonicko-urbanistickou soutěž o jejich návrh dnes Rada města Brna vybrala zpracovatele projektové dokumentace. Tím se stala společnost Chybík+Kristof Associated Architects s. r. o..

„V létě loňského roku vedení města vyhlásilo architektonicko-urbanistickou soutěž, jejímž cílem bylo nalézt nejvhodnější řešení výstavby v lokalitě vnitrobloku Francouzská a vybrat projektanty. S vítězem soutěže jsme poté dohodli podmínky na zpracování dokumentace,“ komentoval první náměstek primátora Petr Hladík.

Při jednáních se podařilo sjednat cenu za zpracování projektové dokumentace na 10,7 miliónu Kč. To je o 700 tisíc Kč méně, než byla původní nabídka.

Předběžné orientační náklady záměru se pohybují kolem 208 milionů korun bez DPH. Tato částka zahrnuje soutěž, demolici stávajícího objektu, projektové práce a výstavbu nových objektů. V komplexu vznikne přibližně 90 nových bytů, z toho by mělo být 50 startovacích bytů pro mladé a 40 bytů s pečovatelskou službou.

Zdroj a foto: MMB