//Milovníci piva brněnská pivnice vybavili pokoje v Porodnici FN Brno na Obilním trhu

Milovníci piva brněnská pivnice vybavili pokoje v Porodnici FN Brno na Obilním trhu

Nové přebalovací pulty s odkládacím prostorem, nerezové dřezy, skříňky pod vaničky a pod váhy pro tři pokoje Gynekologicko-porodnické kliniky a Neonatologického oddělení Fakultní nemocnice Brno za necelých 40 tisíc korun zakoupili milovníci piva a Pivnice U Čápa v Brně. Celý nápad a následná sbírka vznikla v březnu letošního roku, kdy tato pivnice skončila stavební úpravy vnitřní rekonstrukce.

Vedení Con Gusto – prémiových brněnských restaurací a cateringu, kam patří i Pivnice U Čápa sídlící vedle Porodnice FN Brno na Obilním trhu rozhodlo, že vydraží vybavení ze starého Čápa a 100% výtěžek daruje právě porodnici v rámci dlouhodobějších přátelských vztahů. Během večera se vysbíralo celkem 39 726 Kč. Konkrétně dražbou se vybralo 18 100 Kč, do kasičky se nastřádalo 6 626 Kč a tři spolumajitelé Con Gusto k částce přidali dalších 15 000 Kč. Dražba a sbírka na vybavení porodnice se uskutečnila prostřednictvím Neziskové organizace Solnička, která dlouhodobě pomáhá především dětem.

Pivnice U Čápa v Brně je svojí historickou polohou úzce spjata s porodnicí, neboť kromě jiného zve novopečené tatínky, aby zde oslavili příchod na svět svého potomka. Tato tradice je stará už více než sto let.

Zdroj a foto: FN Brno