//Ulice Valchařská se po roce otevře

Ulice Valchařská se po roce otevře

Práce na kompletní rekonstrukci ulice Valchařská, které začaly loni na podzim, se blíží ke konci. Hlavní část prací, které vyžadovaly dopravní uzavírky, se podařilo dokončit s předstihem několika týdnů. Už od pondělí 1. října tudy díky tomu projíždí tramvaje. 16. října bude ulice zprůjezdněna i pro automobily. Poslední potřebné práce budou probíhat již za provozu.

„Smluvní termín ukončení stavby je 6. listopadu. Díky snaze města jako investora i nasazení stavební firmy se ulici podařilo zprůjezdnit dříve, což v této lokalitě usnadní dopravu. Díky tomu také můžeme koncem října zahájit další potřebnou rekonstrukci Zábrdovického mostu, která čekala právě na ukončení Valchařské,“ uvedl náměstek primátora města Brna pro oblast investic a dopravy Richard Mrázek.

Lidé ze zhotovitelské sdružení firem se aktivně účastnili řešení technických problémů, které se na stavbě vyskytly, a v průběhu stavebních prací reagovali vstřícně a věcně na podněty a stížnosti občanů. „Poděkování si zaslouží také obyvatelé oblasti dotčené stavbou za trpělivost se stavebními pracemi a velkou ochotu k dohodě v případě nutných vstupů na soukromé pozemky,“ doplnil náměstek Mrázek.

S předstihem se daří realizovat i další velké investiční akce. „Často slýcháme kritiku, že se v Brně staví pomalu a že na rychlost stavby netlačíme. Příkladem, že to není pravda, je nejen Valchařská. S předstihem několika týdnů jsou nyní práce na Kolišti, které by měly být dokončeny v listopadu. A podobná je i situace na Údolní, kde se začalo pracovat letos v květnu. Již na přelomu letošního a příštího roku by na Údolní mělo být hotovo a stavba se přesune do okolních ulic. Původně měly práce na Údolní trvat do jara 2019,“ shrnul Mrázek.

Zdroj a foto: MMB