//V Brně se uskuteční první ročník festivalu „Daruj krev, Brno!“, který zorganizuje Fakultní nemocnice Brno

V Brně se uskuteční první ročník festivalu „Daruj krev, Brno!“, který zorganizuje Fakultní nemocnice Brno

V Brně se uskuteční první ročník festivalu „Daruj krev, Brno!“, který zorganizuje Fakultní nemocnice Brno. Akce proběhne v pátek 14. června 2024 na Piazzettě před Janáčkovým divadlem od 14 do 20 hodin.

Vedení Fakultní nemocnice Brno, zastoupené ředitelem MUDr. Ivem Rovným, MBA, zve širokou veřejnost na festival „Daruj krev, Brno!“, který se uskuteční v rámci Světového dne dárců krve. Hlavním cílem této iniciativy je podpořit důležité téma dárcovství krve a přispět k sociální soudržnosti mezi občany.

Na Piazzettě se bude nacházet stánek Transfuzního a tkáňového oddělení FN Brno, kde budou zájemci moci nejen darovat krev, ale také se nechat zaregistrovat do Registru dárců kostní dřeně. Součástí akce budou také prezentace Interní hematologické a onkologické kliniky a Kliniky dětské onkologie, které hrají klíčovou roli v léčbě a podpoře pacientů s největší spotřebou transfuzních přípravků.

Návštěvníci se mohou těšit na bohatý kulturní program s účastí herců z Městského divadla Brno a kapely ÚDOLNÍ-reset, složené z lékařů FN Brno. Kromě toho budou mít možnost ochutnat tematicky laděné pokrmy, jako je Krvavý steak Čachtické paní nebo Upíří fazolový mejdan, a to včetně dalších občerstvení a nealkoholických nápojů.

Součástí programu bude i vyhlášení výsledků akce Lékařské fakulty Masarykovy univerzity, „Darujeme o 105“, která se snaží podporovat dárcovství krve od února 2024.

Fakultní nemocnice Brno se stala iniciátorem celorepublikové akce Daruj krev, která bude mít své zástupce i ze složek Integrovaného záchranného systému Jihomoravského kraje. Členové Hasičského záchranného sboru, Zdravotnické záchranné služby a Policie ČR se připojí k této iniciativě a budou darovat krev na transfuzních stanicích po celém Jihomoravském kraji.

U příležitosti Světového dne dárců krve budou také nasvíceny ulice centra Brna načerveno a z orloje na náměstí Svobody budou padat speciální edice skleněných kuliček s kapkou krve a logem FN Brno.

Těšíme se na vaši účast na festivalu „Daruj krev, Brno!“, který přináší nejen možnost podpořit důležitou věc, ale také nabízí příležitost pro setkání s ředitelem FN Brno, primářkou oddělení a samotnými dárci.

Zdroj a foto: FN Brno