//Nejbližší zoologické zahrady v zahraničí: Skvělé tipy na výlet z Brna

Nejbližší zoologické zahrady v zahraničí: Skvělé tipy na výlet z Brna

Pokud hledáte inspiraci pro výlety do zahraničí, zoologické zahrady v blízkých zemích nabízejí jedinečné zážitky. Zde je přehled nejbližších a nejzajímavějších zahraničních zoo, které stojí za návštěvu z Brna, včetně jejich rozlohy, počtu druhů zvířat a dalších zajímavostí.

Zoo Vídeň (Tiergarten Schönbrunn), Rakousko

Dojezdová vzdálenost: 1 hodina 45 minut
Rozloha: 17 hektarů
Počet druhů zvířat: Přes 700 druhů
Zajímavosti: Nejstarší zoo na světě, otevřená v roce 1752. Zahrada se nachází v areálu zámku Schönbrunn a je domovem pandy velké (na úvodní fotografii), koal, slonů a mnoha dalších exotických zvířat. Kromě zvířat můžete obdivovat i historickou architekturu a krásné zahrady zámku.

Zoo Bratislava, Slovensko

Dojezdová vzdálenost: 1 hodina 30 minut
Rozloha: 96 hektarů
Počet druhů zvířat: Přes 180 druhů
Zajímavosti: Zoo je rozdělena do několika tematických částí, včetně pavilonu šelem a tropického pavilonu. Návštěvníci mohou vidět lvy, tygry, gorily a mnoho dalších zvířat. V blízkosti zoo se nachází také DinoPark, který je oblíbený mezi dětmi.

Zoo Budapešť, Maďarsko

Dojezdová vzdálenost: 3 hodiny 30 minut
Rozloha: 18 hektarů
Počet druhů zvířat: Přes 1 000 druhů
Zajímavosti: Jedna z nejstarších zoologických zahrad v Evropě, otevřená v roce 1866. Zoo nabízí širokou škálu zvířat, botanické zahrady a moderní pavilony. Mezi největší atrakce patří Velký pavilon šelem, Madagaskarský pavilon a sloninec.

Zoo Norimberk (Tiergarten Nürnberg), Německo

Dojezdová vzdálenost: 4 hodiny
Rozloha: 67 hektarů
Počet druhů zvířat: Přes 300 druhů
Zajímavosti: Zoo se nachází v lesoparku a je známá svou krásnou krajinou a rozsáhlými výběhy. Mezi hlavní atrakce patří delfinárium, tropický pavilon a velký výběh pro gorily. Zoo se také věnuje ochraně ohrožených druhů a zapojuje se do mezinárodních chovných programů.

Zoo Wrocław, Polsko

Dojezdová vzdálenost: 3 hodiny 30 minut
Rozloha: 33 hektarů
Počet druhů zvířat: Přes 1 100 druhů
Zajímavosti: Nejstarší zoologická zahrada v Polsku, otevřená v roce 1865. Největší atrakcí je Afrikarium, unikátní komplex věnovaný africké fauně a flóře, kde můžete vidět například hrochy, krokodýly a žraloky. Zoo Wrocław také nabízí rozsáhlou sbírku exotických ptáků, savců a plazů.

Závěrem

Zoologické zahrady v zahraničí nabízejí skvělé možnosti pro výlety z Brna. Ať už hledáte rychlý výlet nebo delší dobrodružství, každé z těchto míst nabízí jedinečné zážitky pro všechny věkové kategorie. Vydejte se objevovat krásy a rozmanitosti zvířecí říše za hranicemi České republiky a užijte si nezapomenutelné chvíle v nejbližších zahraničních zoo.

Napsal: BRNO today
Úvodní foto: Daniel Zupanc