//Drama v Žabovřeskách: Strážníci zachránili ženu volající z křoví

Drama v Žabovřeskách: Strážníci zachránili ženu volající z křoví

Dramatickou situaci zažili ve čtvrtek odpoledne obyvatelé rodinných domů v Žabovřeskách, když z lesního porostu nad ulicí Marie Steyskalové zaslechli zoufalé volání o pomoc. Bezradné „haló, haló“ se ozývalo tak vytrvale, že jedna z místních obyvatelek neváhala a zavolala na tísňovou linku 156.

Na místo dorazila hlídka strážníků, která okamžitě začala prohledávat okolní lesík. Po několika minutách pátrání objevili strážníci mezi křovinami zmatenou osmačtyřicetiletou ženu, která nebyla schopna vstát. Strážníci jí pomohli dostat se z křoví a dovedli ji k nedaleké lavičce, ale i tam měla problémy s udržením rovnováhy a stěžovala si na závratě.

Žena nejprve popírala, že by konzumovala alkohol, později však přiznala, že vypila nejdříve dvě deci vína, aby nakonec přiznala množství kolem půl litru. Dechová zkouška však odhalila, že hladina alkoholu v jejím dechu dosáhla hodnoty 2,88 promile, což je značně vysoké. Na místo byla okamžitě přivolána záchranná služba, která ženu ošetřila a doporučila její převoz na záchytnou stanici.

Strážníci také zjistili, že žena má doma dospívající dceru. Aby zajistili její bezpečí, domluvili se s jednou z příbuzných, že se o dceru postará, dokud se matka nevrátí domů po vystřízlivění.

Tento incident ukazuje, jak nebezpečné může být podcenění konzumace alkoholu a jak důležitá je rychlá reakce veřejnosti a bezpečnostních složek v podobných situacích.

Zdroj: MPB
Ilustrační foto: BRNO today