//Objevte kouzlo AeroPressu: Skvělá káva kdykoliv a kdekoliv

Objevte kouzlo AeroPressu: Skvělá káva kdykoliv a kdekoliv

Milovníci kávy pozor! Pokud hledáte jednoduchý a přitom mimořádně efektivní způsob, jak si připravit skvělou kávu doma, v práci či na cestách, máme pro vás tip, který sami milujeme – AeroPress. Tento způsob přípravy kávy patří k našim nejoblíbenějším, a to nejen díky své jednoduchosti, snadné údržbě, ale také kvůli skvělé chuti, kterou dokáže nabídnout. A co je nejlepší? Nepotřebujete drahé kávovary za desetitisíce – stačí vám cestovní kávovar AeroPress Aerobie A80 za pouhých 890 Kč!

Jak na přípravu kávy s AeroPressem?
Příprava kávy pomocí AeroPressu je nejen rychlá, ale i velmi jednoduchá, zvládne ji každý kávový nadšenec. Celý proces zabere jen několik minut a výsledek vás určitě mile překvapí. Zde je detailní návod, jak si připravit kávu pomocí AeroPressu:

Co budete potřebovat?

  • AeroPress GO set, který obsahuje kávovar, míchátko, 350 papírových filtrů, odměrku, spodní nádobu na kávu a cestovní obal na filtry.
  • Středně mletou kávu (například naši oblíbenou Rwandu Muteleli, která má jemnou ovocnou chuť, nebo Costaricu Black Diamonds s chutí po piškotech).
  • Horkou vodu o teplotě 80–85 °C.
  • Termosku (doporučujeme od značek Kambukka nebo Tefal), která udrží vodu horkou minimálně 4 hodiny.

Postup krok za krokem:

  • Připravte si filtr: Lehce pootočte a odstraňte držák filtrů na spodní části AeroPressu. Vložte do něj jeden z přiložených papírových filtrů a před opětovným upevněním filtr opláchněte teplou vodou. Tento krok zajistí, že v kávy nebudete cítit papírovou příchuť.
  • Nasypte kávu: Postavte AeroPress s filtrem na váš hrnek nebo sklenici a nasypte do něj středně mletou kávu. Množství záleží na vaší chuti, ale standardně se doporučuje asi 15–17 gramů (jedna zarovnaná odměrka z AeroPress setu).
  • Zalijte horkou vodou: Zalijte kávu horkou vodou (o teplotě 80–85 °C) tak, aby byla úplně ponořena. Pokud máte teploměr, můžete teplotu vody snadno zkontrolovat, ale pokud ne, můžete nechat vodu z varné konvice pár minut stát, aby trochu ochladla.
  • Zamíchejte: Kávu v AeroPressu důkladně promíchejte pomocí přiloženého míchátka. Tento krok by měl trvat asi 10 sekund, což umožní rovnoměrné vyluhování.
  • Vyluhujte: Nechte kávu chvíli odstát, ideálně 30–60 sekund, podle toho, jak silnou kávu chcete mít. Čím déle necháte kávu vyluhovat, tím bude silnější a bohatší na chutě.
  • Stlačte píst: Nyní vložte horní část AeroPressu s pístem a jemně tlačte směrem dolů. Tento krok by měl trvat přibližně 20–30 vteřin. Výsledkem bude čistá a silná káva bez usazenin.
  • Užijte si šálek kávy: Jakmile je stlačeno, máte hotovo! Káva je připravena ke konzumaci. Můžete ji ihned vypít nebo dolít trochou horké vody, pokud preferujete jemnější chuť.

Skvělá chuť a kvalita kdekoliv
Kávovar AeroPress® ocenila celá řada odborníků a baristů. Je lehký, rychlý na přípravu a výsledná káva je výtečná. Pokud chcete ochutnat skvělou kávu i na cestách, AeroPress GO je tou pravou volbou. Příprava je nejen snadná, ale umožňuje vám si přizpůsobit chuť kávy přesně podle vašich představ.

Kde pořídit kávu na AeroPress?
Pokud hledáte čerstvě mletou kávu přesně na míru pro AeroPress, zamiřte do Zážitkové prodejny káv a čajů Kopi Luwak na ulici Rašínova v Brně. Tento obchod je skutečným rájem pro milovníky kávy. Nabízí nejen čerstvě praženou kávu z vlastní pražírny Kopi Bean, ale i široký sortiment sypaných čajů a dalšího příslušenství pro domácí i profesionální baristy.

A co je na tom nejlepší? Kávu vám zde namelou přesně na ten způsob přípravy, který máte nejraději, včetně AeroPressu. Stačí si vybrat z pestré nabídky výběrových káv, ať už máte chuť na něco ovocného, sladkého nebo zemitějšího.

Proč zkusit AeroPress?
Kromě jednoduchosti a skvělé chuti má AeroPress několik dalších výhod. Nepotřebujete drahé zařízení ani připojení k elektřině, takže si můžete dopřát lahodnou kávu kdekoli. Navíc díky své kompaktnosti a snadné údržbě je ideálním společníkem na cesty.

Pokud chcete zažít opravdový kávový zážitek v srdci Brna, navštivte prodejnu Kopi Luwak. Příjemný personál vám ochotně poradí s výběrem kávy i příslušenství, abyste si doma mohli vychutnat kávu jako z vaší oblíbené kavárny. A pokud si chcete vychutnat kávu přímo na místě, můžete využít speciální nabídky – šálek kávy s sebou na předplacenku za pouhých 21 Kč!

Kontakt a otevírací doba
Zážitková prodejna káv a čajů Kopi Luwak
Rašínova 10, 602 00 Brno

Po – Pá: 9:00 – 19:00
So: 10:00 – 17:00
Ne: Zavřeno

Přijďte a objevte svět výběrové kávy s Kawio.cz!

Zdroj a foto: Kawio.cz, BRNO today