//Dáme na vás: v Žebětíně se otevřelo nové hřiště na malou kopanou

Dáme na vás: v Žebětíně se otevřelo nové hřiště na malou kopanou

V loňském ročníku získal více než 3 700 kladných hlasů a stal se jedním z vítězných – jedná se o projekt participativního rozpočtu Dáme na vás na výstavbu nového hřiště pro malou kopanou v Žebětíně. Jeho realizace v minulých týdnech skončila a hřiště bylo 1. října 2024 slavnostně otevřeno.

„Hlavní náplní projektu bylo poskytnout veřejnosti a zejména mládeži kvalitní podmínky a zázemí pro tělesný rozvoj,“ podotkl ke svému návrhu Pavel Štrobl.

Nové hřiště pro malou kopanou vzniklo při ulici Pod Kopcem v blízkosti stávajícího fotbalového areálu. Hřiště bylo vybudováno tak, že je zde možné během zimních měsíců umístit nafukovací halu. Díky tomu může být
v provozu po celý rok.

Kromě samotné stavby hřiště bylo na místo doplněno i osvětlení a upraveno okolí. V plánu je, že na hřišti budou trénovat mládežnické týmy a využijí ho i žáci místní základní školy a veřejnost,“ dodal radní města Brna pro oblast participace Petr Bořecký.

Ve výběrovém řízení na zhotovitele uspěla společnost Sportovní hřiště, s. r. o. Ta se stavebními pracemi začala letos v květnu a na konci léta byly práce hotové. Celková hodnota projektu dosáhla 5,88 milionu korun s DPH, a to včetně údržby po dobu tří let. Navýšení ceny oproti hranici 5 milionů korun stanovené v zásadách participativního rozpočtu schválilo Zastupitelstvo města Brna v březnu letošního roku.

Podrobnosti najdete také na webu https://paro.damenavas.cz/projekt/?id=2122

Zdroj a foto: MMB – tiskový servis, Dáme na vás