//Halloween 2024 v Brně: Strašidelné párty, rodinná zábava a nezapomenutelné zážitky pro každého!

Halloween 2024 v Brně: Strašidelné párty, rodinná zábava a nezapomenutelné zážitky pro každého!

Brno se letos na podzim opět promění v děsivou halloweenskou metropoli, kde si na své přijdou jak dospělí, tak děti. Tato pestrá nabídka akcí zajistí, že si v Brně najdou to své jak milovníci hororů, tak rodiny s dětmi. Stačí si vybrat a připravit se na nezapomenutelný Halloween! Přinášíme přehled 10 zajímavých akcí v říjnu a listopadu 2024, které byste si neměli nechat ujít:

  1. MUNI Halloween 2024 – Tradiční halloweenský večírek pro studenty Masarykovy univerzity, který se uskuteční 28.-29. října. Ideální pro milovníky masek a zábavy (AllEvents.in) (HappeningNext).
  2. Halloween na Flédě – Ve dnech 30.-31. října se v klubu Fléda můžete těšit na velkolepou halloweenskou párty s výzdobou a bohatým hudebním programem (HappeningNext).
  3. Creepy Carnival na NEWTON University – Dne 29. října vás Newton University zve na strašidelný karneval, kde vás čeká tajemná atmosféra a nezapomenutelná show (NEWTON University).
  4. Halloween Madness v Sono Centru – Tento oblíbený klub pořádá 1.-2. listopadu obrovskou halloweenskou párty s různými zónami pro standardní i VIP hosty (Sono – MUSICCLUB).
  5. Metal-Rock Halloween Party – Pro fanoušky tvrdší hudby se 30. října v Metro Music Baru koná tematická halloweenská noc plná metalových a rockových hitů.
  6. Halloween pro děti v Židlochovicích – Na koupališti v Židlochovicích se 19. října koná akce zaměřená na rodiny s dětmi, kde nebudou chybět strašidelné hry a zábava.
  7. Strašidelný Halloween – Kurz zdobení sušenek – Kreativní dílna v Pavučině snů dne 20. října, kde si děti i dospělí mohou vyzkoušet zdobení sušenek s halloweenskou tématikou.
  8. Halloween v knihkupectví – Knihomolové si mohou užít strašidelný večer 31. října v knihkupectví na Joštově ulici, kde proběhnou tematické čtení a další aktivity.
  9. Halloweenská saunová noc – Pro ty, kteří hledají relaxaci v trochu netradiční atmosféře, je připravena halloweenská noc v sauně v Kníničkách dne 25. října.
  10. BUBR Halloween Show – Metro Music Bar nabídne 31. října jedinečnou halloweenskou show plnou zábavy a strašidelného programu.

Halloween, původně známý jako „All Hallows’ Eve“, se slaví v předvečer křesťanského svátku Všech svatých, tedy 31. října. Jeho kořeny sahají do dávných keltských dob, kdy se slavil festival Samhain, označující konec sklizně a začátek temné poloviny roku. Keltové věřili, že v tento den se stírá hranice mezi světem živých a mrtvých, a proto zapalovali ohně a nosili masky, aby se ochránili před duchy.

V moderní době se Halloween stal populárním zejména ve Spojených státech, odkud se rozšířil po celém světě. Je spojený s tradičními aktivitami, jako je koledování („trick-or-treating“), vyřezávání dýní, nošení kostýmů a pořádání strašidelných večírků. Dnes se slaví hlavně jako den zábavy, kdy se lidé převlékají do různých kostýmů a pořádají různé akce, jako jsou tematické party, strašidelné průvody a rodinné aktivity.

Brněnské oslavy Halloween zachycují tento duch a nabízejí širokou škálu akcí pro všechny věkové skupiny.

Zdroj: události akcí