//Incident v brněnském hypermarketu: Muž údajně napadl tři děti kvůli podezření z krádeže

Incident v brněnském hypermarketu: Muž údajně napadl tři děti kvůli podezření z krádeže

V brněnském hypermarketu se v sobotu večer odehrál nepříjemný incident, kdy třiašedesátiletý zákazník údajně napadl tři děti ve věku od deseti do sedmnácti let. Podle svědků muž nečekaně zaútočil poté, co viděl, jak si dvě dívky a jeden chlapec otevřeli plechovku s nápojem z regálu. V přesvědčení, že děti plánují krádež, údajně všechny tři udeřil do hlavy.

Do situace se zapojil dvacetiletý mladík, který byl podle všeho příbuzným dětí a na údajný útok zareagoval tím, že muže srazil na zem. Oba muže musela následně odtrhnout ostraha prodejny.

Mladík vysvětlil, že měl v úmyslu nápoj za děti u pokladny zaplatit, což potvrdil i pracovník bezpečnostní agentury. Ten uvedl, že žádný pokus o krádež neproběhl. Strážníci městské policie, kteří na místo dorazili, si všimli modřiny na spánku sedmnáctileté dívky. Po dotazech se dívka svěřila, že pociťuje závratě a bolest hlavy. Její matka však odmítla přivolání lékaře, s tím, že dívku odveze na vyšetření sama.

Celý incident by měl být zaznamenán na kamerách v prodejně. Případ byl předán do správního řízení, kde muži za přestupek proti občanskému soužití hrozí pokuta až do výše dvaceti tisíc korun.

Zdroj: MPB
Ilustrační foto: BRNO today