//Lákadlem pro gurmány bude opět Dominikánské náměstí, a nejen to!

Lákadlem pro gurmány bude opět Dominikánské náměstí, a nejen to!

Brněnské Vánoce nás každým rokem dokáží mile překvapit svoji čím dál propracovanější organizací od gastronomických zážitků až po zábavu. Brněnské Vánoce jsou nyní srovnávány s Vídní, avšak díky své domovské atmosféře u nás nabývají na oblíbenosti.

Rádi bychom vyzdvihli potenciál klidnějšího místa na Dominikánském náměstí, kde si můžete s celou rodinou a přáteli vychutnávat gastronomická lákadla a především klidnější atmosféru. Budete zde moct ochutnat speciality z drůbežího masa, ryb a nespočet sladkostí na mnoho způsobů. Celkem si můžete vybírat mezi 12ti stánky, kde se usídlí brněnské oblíbené podniky. Můžete se těšit a osladit si život donuty nebo horkou čokoládou. K dispozici bude pohodlná zóna pro vychutnání občerstvení, třeba v podobě kapřích hranolek, exotického kari nebo vánoční pizzy. K zahřání Vám bude po chuti oblíbený a troufáme si říct již tradiční Turbomošt. Specialitkou k ochutnání budou například kávové drinky nebo koktejl zvaný „horký štrůdl“.

Dominikánské náměstí ozdobí práce řezbáře Jiřího Halouzka, který vytvořil svůj betlém čítající stovky postav. Děti se mohou kochat a pozorovat kamerunské kozy a ovečky z Brněnské Zoo. Vaše děti mohou využít ke splnění svých přání Ježíškovu poštu nebo si mohou vyrobit autentické vánoční ozdoby. Romantický nádech udává Dominikánskému náměstí tamní kostel sv. Michala. My už do začátku slavnostního otevření trhů počítáme hodiny, tak brzy na viděnou.

Napsal/a: Michaela
Zdroj: TIC Brno
Foto: BRNO today