V centru Brna, ve svazích Špilberku v Otevřené zahradě, se v únoru uskutečnila tradiční masopustní zabijačka. Jelikož jsme milovníci jídla a nenecháme si ujít žádný gurmánský zážitek, nemohli jsme na ochutnávce chybět. Akce pod názvem „FAŠANK“ se konala v areálu Otevřených zahrad, jež byly revitalizovány a následně zpřístupněny široké veřejnosti, díky Nadaci Partnerství.
Krom toho, že na našich FB stránkách BRNO today probíhala soutěž o vstupenky na tuto tradiční masopustní zabijačku, tak máme z “FAŠANKU” i krátký report. Pojďte se s námi podívat, co pro nás navařili, napekli a nasmažili za skvělé dobroty pořadatelé akce:
Mikrofarma Brno: řeznictví & bistro
Je velká škoda, že nemůžete prostřednictvím fotografie cítit úžasnou vůni klobásek a dalších specialit, které nám naservírovali usměvavý řezníci z Mikrofarmy.
Neodolali jsme a zastavili se na kávovou pauzu do stánku La Bouchée restaurant. Zde jste se navíc mohli zahřát ostřejším pitím, což přišlo vzhledem k zimnímu počasí vhod.
Vaše jídelna U Vlka, teta Maruška, a také Koc ze zahrady se o návštěvníky postarali poctivým dobrým jídlem.
Na závěr nesměla chybět sladká tečka, a tak jsme zavítali za Tetičkami z Kobylí, které nás okouzlily nejen svými napečenými buchtami, ale i tradičním oblečením.
Celý sobotní den zněla v Otevřených zahradách muzika v podání Terezie Škrhákové, Harmonikářky a DJ Liquid A aka Roman Truksa.
Poznámka redakce: Mák mezi zuby jsme měli ještě pár hodin po návštěvě akce, ale veřte nám, že makovec od Tetiček z Kobilí, za to rozhodně stál!
Na fotografii vidíme zasněžený areál Otevřené zahrady v centru Brna.
Redaktor/ka: Míša
Foto: BRNO today