//Strážníci se zabývali incidentem, který prý spustily neshody kolem větrán

Strážníci se zabývali incidentem, který prý spustily neshody kolem větrán

Okénko v autobuse prý rozpoutalo v sobotu odpoledne spor mezi několika cestujícími na lince číslo 50.

Pětapadesátiletá cestující se při jízdě do Bystrce údajně rozhodla vyvětrat, což se však nelíbilo. šestačtyřicetiletému muži sedícímu poblíž, který se prý zvedl a okénko zavřel. Stejná scéna se poté zopakovala údajně ještě vícekrát, a tak někteří pasažéři upozornili na vzniklý konflikt řidiče. Ten viděl, že závan čerstvého vzduchu má zjevně více příznivců a muže s opačným názorem prý vyzval, aby si sedl jinam. Muž sice údajně uposlechl, ale když se autobus rozjel, podle svědků okénko zase zavřel.

Na příští zastávce tedy k němu prý řidič přišel znovu a vyzval ho, aby dobrovolně vystoupil. Šestačtyřicetiletý cestující to údajně odmítl a po následné přetlačované si lehl do uličky a vytočil linku 156, kde oznámil, že ho prý řidič napadl. To už se autobus blížil do konečné stanice na náměstí 28. dubna, kde se případem začali zabývat strážníci. Muž s drobnou rankou na nose jim řekl, že ho bolí hlava, krk a páteř.

Dřív než na místo stihla přijet záchranná služba, ještě hlídku upozornil, že chce, chce být oslovován dosaženým akademickým titulem. S vysokoškolským vzděláním ale příliš nekorespondovala slova několika cestujících, kteří si strážníkům postěžovali, že jim prý muž tykal a urážel je. Šestačtyřicetiletého muže odvezla sanitka do nemocnice. Případ strážníci postoupili ke správnímu orgánu.

Zdroj: MPB
Ilustrační foto: Žena za zrcadlem