//Strážníci dostali do bezpečí koťátko schoulené na protihlukové bariéře

Strážníci dostali do bezpečí koťátko schoulené na protihlukové bariéře

Na neobvyklou záchranářskou misi vyrazili brněnští strážníci. Spustila ji vnímavá žena, která ve čtvrtek ráno nejprve zaslechla úpěnlivé mňoukání, a když se rozhlédla kolem sebe, uviděla před sebou mourovaté koťátko.

Překvapivé bylo zjištění, že asi tříměsíční mládě je schoulené na protihlukové bariéře silničního nadjezdu v blízkosti Chelčického ulice. Bezradné koťátko mělo na výběr jen ze dvou nezávidění hodných variant, jak se odtud dostat. Zkusit proběhnout mezi svižně projíždějícími vozidly nebo z více než čtyř metrů skočit na druhou stranu. Z nesnází ho dostala až autohlídka městské policie z medlánecké služebny, která od volající ženy věděla, kde přesně se kotě nachází.

Služebním vozidlem se zapnutými majáky strážníci na rušné ulici zastavili a samotná záchrana pak už byla nečekaně dílem okamžiku. Strážnici stačilo zaťukat na průhlednou bariéru, za kterou zvíře viděla, a kotě se v mžiku ochotně uchýlilo do její náruče. V ní zůstalo i při cestě na služebnu, kde si přítulné koťátko následně převzal odchytář a převezl ho do útulku městské policie, kde se mu dostalo další péče. Jak se zvíře na nezvyklé místo dostalo, není jasné.

Foto a video: MPB