Poslední lednová sobota patřila už pojedenácté královskému Plesu jako Brno. Více než 200 kuchařů, číšníků, someliérů, barmanů a baristů se staralo o hosty, kteří dorazili do Brna zažít večer luxusu. Ikonický ples naservíroval nejen rafinované pokrmy od gastronomických šampionů, ale také několik koncertů a přepychovou atmosféru protkanou překvapeními. Vstupenky na vrchol plesové sezóny byly vyprodány dříve, než organizátoři odtajnili program události. A už nyní je odstartován online prodej na příští ročník. Ten se koná 25. ledna 2025.
Do brněnské industriální Fait Gallery dorazil zazpívat, ale i protančit střevíce, český zpěvák a frontman kapely Kryštof Richard Krajčo. Ten hosty překvapil nečekaným tancem se svojí taneční partnerkou z televizní soutěže StarDance. Taneční kreace na parketu hosté předvedli také v doprovodu orchestru Moondance a české zpěvačky a držitelky Ceny Thálie Dashy. Ze Slovenska přijela vystoupit skupina No Name a pořádný hudební hurikán přivezl do Brna zpěvák Dalibor Janda. Večer uzavřela rakouská kapela MAmusic, která pravidelně hraje na Vídeňském plese. Pro hosty si organizátoři Plesu jako Brno připravili i řadu překvapení. Třeba šokující vystoupení saxofonisty „od stolu“, který z počátku vypadal jako běžný host, nápaditý scénář či vlastní hymnu Plesu jako Brno. Velký potlesk sklidil i fenomenální nástup šéfkuchařů a kuchařů, v něm nechyběl ani Zdeněk Pohlreich. Číšníci zase hosty oslnili nečekanou taneční choreografií.
„Jsme velmi rádi, že se nám 11. ročník Plesu jako Brno vydařil a hosté byli spokojení. Je pro nás klíčové, abychom s každým rokem ples posouvali zase o kus výš. Je to taková jízda na horské dráze, kdy jízda startuje vkročením na červený koberec a končí ve tři ráno. Zážitky a překvapení číhají na každém kroku,“ říká jeden z organizátorů Plesu jako Brno Tomáš Pakosta. Večerem hosty provedl moderátor Libor Bouček a na Ples jako Brno dorazilo i mnoho známých tváří. Ples si užili například herci Saša Rašilov, Sára Sandeva, moderátor Rey Koranteng, mistr etikety Ladislav Špaček či například Taťána Kuchařová a Nikol Švantnerová.
Celovečerní degustace luxusních pokrmů, snědlo se 1200 ústřic a vypilo 400 lahví pravého šampaňského
Plesové menu, které je od prvního ročníku pod taktovkou brněnského podniku Valoria Restaurant, vznikalo přes čtvrt roku. Oblíbenými pokrmy byly mořské plody i nejrůznější druhy ryb. Milovníci masa si pochutnávali na nejkvalitnějším masu s názvem Wagyu striploin steak A5. Mistři gastronomie jej označují za vrchol luxusu mezi steaky. Právě označení A5 hlásí, že jde o nejvyšší kvalitu masa podle přísné japonské stupnice hodnocení. V menu nechyběly ani steaky z hovězího irského skotu. Právě Irsko je totiž pověstné svojí kvalitní produkcí hovězího masa. Snědlo se celkem 1200 ústřic, přičemž hosté měli na výběr ze sedmi druhů. Oblíbené bylo také pravé šampaňské, hosté vypili 400 lahví.
Dobročinná aukce pomůže dětem a seniorům, a to částkou 1 670 000 korun
Ples jako Brno tradičně i pomáhal. A to díky dobročinné aukci. „V dobročinné aukci se nám letos podařilo získat ve prospěch nadací 1 670 000 korun. Peníze si rozdělí čtyři nadace. Jednou z nich je nadace bojovníka Jiřího Procházky Nadace BJP Foundation, která pomáhá vážně nemocným dětem. Dále pomůžeme nadačnímu fondu Hvězdy pro život, který pomáhá nemocným dětem, seniorům a rodinám. Část peněz putuje Nadaci Krása pomoci, kterou založila v roce 2008 Taťána Kuchařová. Ta pomáhá seniorům. A dětem pomůže i projekt Patron dětí,“ komentuje jeden z organizátorů Bedřich Snášel. Doposud Ples jako Brno pomohl částkou přesahující dvanáct milionů korun.
Hosté si už nyní mohou pořizovat vstupenky na příští ročník. Ten se odehraje v tradičním termínu, a to poslední sobotu v lednu – 25. 1. 2025. „Prodej na 12. ročník Plesu jako Brno odstartoval. Hosté si mohou zajistit své místo na nadcházejícím plese online na webu události,“ uzavřel Snášel.
Ples jako Brno
Ples jako Brno je královským plesem a patří v Česku k těm nejluxusnějším. V roce 2024 se odehrál již jeho 11. ročník. Luxusní galavečer se hlásí ke svému městu i místu konání. Hosté stráví půvabný večer v okouzlujícím prostoru Fait Gallery, která vznikla z bývalé strojírenské haly průmyslníka Fridricha Wanniecka. Industriální prostor se na jeden večer promění pod rukama designerů a aranžérů v jedinečný taneční sál, jehož atmosféru podtrhuje pestrý hudební a zábavný program a nápadité cateringové menu ze špičkového brněnského Restaurantu Valoria. Plesové menu připravují mistři gastronomie přes čtvrt roku. Ples jako Brno vyniká nápaditou a neotřelou produkcí během celého večera.
Zdroj a foto: Plesk jako Brno, www.plesjakobrno.cz